fredag, september 25, 2009

Cake me away!

Siden Dronningmannen er i München og drikker øl, fant jeg ut at lørdag er en glimrende anledning til å samle Babyverden-jentene. Disse flotte damene ble jeg kjent med da jeg gikk gravid. Alle barna våre er fødte i mai 2008, så de begynner å bli "store". Sjeldent vi ser hverandre nå, så gleder meg! I morgen skal jentene (og muligens barna) få servert kake her. Min aller første figurkake. Laget den til min egen 30 årsdag, som jeg feiret samtidig med Stjernebarnets 1 årsdag (kaken hennes var min 2. figurkake). Men denne ble ikke tatt av, og ble frosset samme dag. Har ventet på en anledning til å ta den opp, den er jo ganske stor...
Min 30 års-kake. Det var lys med 30 på den. Gulrotkake.


Stellas 1 års-kake. Det var lys med 1-tall på den.

Synes dere det er dumt å servere "gammel" kake? jaja, serveringen er heldigvis ikke poenget med treffet.

Ønsker alle en fin fredagskveld!


post signature

onsdag, september 23, 2009

Vinner på Fotoverden!Jeg er en av vinnerne på Fotoverden! Så morsomt! Det skal innrømmes at jeg har hatt dette bildet med i en annen fotokonkurranse tidligere, og resultatet der kommer snart i butikkene. All ære til den søte modellen - Stjernebarnet mitt.


post signature

Easy come, easy go!

Det er travelt i Stjerneheimen for tiden, og kveldene som så gjerne skulle vært brukt (iallefall delvis) til blogging har gått med til studier. Ja, for jeg er jo en mammastudent, og har innsett at det innebærer at jeg må lese når anledningen byr seg. Nå sover lille dukka mi, det gikk overraskende bra. Dronningmannen har lagt henne de siste månedene, så jeg var spent på hvordan det ville gå nå når han har reist på firmatur til München (ølfest... forskjell på folk?... quality girltime hjemme da!). Jeg har iallefall tatt meg en frikveld, så her er jeg igjen.


Vi har hatt en gammel kano liggende i hagen de siste 4 årene. Den var arvet - og ble dessverre aldri sjøsatt av oss. Får vel innrømme det med en gang, vi er visst ikke kanofolk. Så på søndag la jeg den ut på finn.no, og i løpet av et par timer var kanoen borte, og vi 1000 kr rikere. Det er kjekt med finn.no når det går sånn. Så jeg la ut rom123 premien (blogget om her). Den ble solgt i dag. Så litt mer $ inn der også. Det hadde hjulpet på min slunkne studentlommebok dersom ikke den ene katten vår måtte til dyrlegen.


Da vi hentet henne hjem i går ettermiddag, hadde hun 7 tenner mindre, og vi var 4850,- fattigere... Misforstå meg rett nå, jeg gjør gladelig det jeg kan for at katten skal ha det bra - men det var sure penger. Vi hadde snakket om en helgetur bare oss to, det kan vi bare stryke. I månedsvis har vi lurt på om vi skulle ta oss råd til en liten tv på loftet - det kunne pengene fint ha dekket... Jeg må bare fokusere på at helsen til katten er mye viktigere enn materielle ting. Skulle bare ønske det var et slags offentlig utbygd helsevesen for dyr også (dream on) - tenk hvor mange dyr som lider fordi eierne ikke kan/vil ta seg råd til å gå til vetrinær? Dette er ikke første gang Returna har hatt problemer med tennene. Da vi fikk henne fra Dyrebeskyttelsen måtte hun rett inn og trekke 6 tenner, og hun har hatt masse tannstein. Vår andre katt, Adolpha

har også hatt sin del helse- og tannproblemer. Jeg estimerer at vi har brukt et sted mellom 20 og 30.000 i vetrinærutgifter mens vi har hatt dem. Dronningmannen har kalt dem verdens dyreste gratiskatter... håper de føler seg bedre fremover!

For å vri dette litt over på interiør, anbefaler jeg alle som har katter å sette av et sted i huset hvor dere har et klorestativ/brett til pusene. Da går de ikke på møblene :) Skulle de allikevel prøve seg så kan en kjøpe Feliway spray. Det funker fint!

Nå skal jeg kikke inn hos alle som har lagt igjen hyggelige kommentarer siden sist! Ha en koselig "lille lørdag" kveld alle sammen!


post signature

fredag, september 18, 2009

Noen ganger bare funker det!!! Make over + + +

For noen dager siden fikk jeg to små rokokkobord fra en snill mann på finn.no (viste seg at han bodde i nabogata!) Jeg trengte egentlig bare ett, for å ha i lekestua, men tok da med meg begge. Omtrent samtidig var mine foreldre i Lyngdal en tur. Jeg fikk en mms med bilde av denne kurvstolen, og spørsmål om Stjernebarnet kunne bruke den (kostet 29 kr) eh..JAAA så klart! Men mahogni og brunlakkert bast, nei sånn kan vi jo ikke ha det. Frem med sprayboksene, og simsalabim - her er resultatet:


Nå er jeg skikkelig fornøyd! Og da jeg var innom Coop Obs tidligere i dag fant jeg en supersøt pute til stolen, så nå ser det sånn ut

Og så må jeg vise denne nydelige Marius-genseren svigermor har strikket til Stella, hun er bare fantastisk flink!

I dag hadde vi stekt ris med kylling til middag. Stjernebarnet spiste med de herligste mmmm namnam lydene, hehe. Hun kravlet til og med opp i fanget mitt for å hjelpe meg å spise opp min porsjon også ;)

Ønsker dere alle en koselig fredagskveld.


post signature

Månedens gullunge på Fotoverden

Månedens gullunge for September kåres i samarbeid mellom Fotoverden og Foreldremanualen. Her er mine bidrag. Detter er Stella, ett år.Ukens konkurranse på Fotoverden: LueHer er mitt bidrag til konkurransen

torsdag, september 17, 2009

Damn, I'm good! + Maileg-post!

Ja, det må jeg virkelig si at jeg tenker om megselv i dag. Studiedag i dag - og for første gang har jeg hatt hele torsdagen tilgjengelig, intet sykt barn som må kjøres histen eller pisten til undersøkelser. Her er hva jeg har gjort i dag: lest sosiologi og metode, hengt opp hylle på vaskerommet, vasket 3 maskiner med klær - og brettet sammen dette, støvsugt vaskerom, yttergang, gang, trapp, loftsgangen, barnerommet, laget annonse til finn.no, tatt fotbad, vært på Posten, laget middag og ryddet oppvasken. Dette er MYE til meg å være! Gir meg selv et klapp på skulderen. Dronningmannen har nå jobbet overtid (sent) de tre siste dagene. Stjernebarnet har vært helt umulig når det har kommet til legging. For hvert skritt frem er det 8-9 tilbake... I dag sovnet hun faktisk 19.45 - i motsetning til feks i går da hun sovnet i 22-tiden. Jaja, nok klaging.

Se hva som kom i posten i dag! En mammakanin, en pappakanin, og en liten Stellakanin. Det er de tre i nattøy til venstre i sofaen.

Her er noe jeg skulle vise i forrige uke, en liten sniktitt på knottene jeg har kjøpt til mitt nye skap (fra SMAK på Sandnes)

Men tiden går, og skapet er allerede oppe og står med knottene påmontert, så her får dere helhetsinntrykket også. Skapet heter Smådal, og er fra Ikea. Oppdaget det inne hos The Lavender room, se hennes barnerom her. Tusen takk for den detaljerte beskrivelsen om hvor det står på Ikea, fant det med en gang! Jeg har ikke begynnt å "innrede" skapet enda. Det kommer!


Vet det er mer jeg hadde tenkt å dele med dere, men kommer ikke på mer i farten. Det har vært så travelt/stressete denne uken at jeg har ikke fått satt meg ned for å skrive før nå. Nå skal jeg besøke alle dere som har lagt igjen så trivelige kommentarer hos meg! Etterpå skal jeg se sesong finalen av True blood, ååå som jeg har gledet meg til jeg skulle få tid til det!


post signature

søndag, september 13, 2009

Gyngehest ble til silver stallion!

Kjøpte denne gyngehesten av ei på finn.no i går, for 50 kr. Den var jo grei nok, men var litt skitten langs kantene på setet (håper virkelig det var sjokolade, og ikke noe annet) - så jeg bestemte meg for å fikse den. Den skulle egentlig bli hvit, men da jeg ikke hadde så mye hvit spray igjen ble den sølv i stedenfor. Synes den ble kul. Ride on horsey!
Ellers må jeg takke alle som har tittet innom bloggen min i det siste. For første gang hadde jeg over 100 besøkende på en dag, morsomt! Kanskje jeg skal legge ut flere ubloggifiserte bilder av resten av huset? hehe, da har jeg nok å ta av iallefall!Her er hva jeg og husbonden koste oss med etter at Stjernebarnet var sovnet i kveld - Thai nudler og kald øl. Det smakte!

Ønsker alle en flott søndagskveld.

post signature

fredag, september 11, 2009

Hvordan bor jeg? Egentlig? Her er bildene...

Ble forferdelig usikker da jeg nå satt og så over bildene. Tørr jeg virkelig legge ut dette? Det må nok være den minst bloggifiserte stuen noensinne. Men, et løfte er et løfte, og dette må jo være super inspirasjon til megselv om å forbedre situasjonen!

Jeg begynner med vår nye varmepumpe. Hadde jeg bare lagt ut dette kunne jeg nesten lurt dere til å tro at jeg har et fint lyst hjem. Men dessverre, vi har mye som henger igjen fra alt det brune vi likte i 2005.Innspill mottas med takk folkens!


post signature

Hvordan bor jeg? Egentlig?

Jeg har tatt noen bilder av hvordan stuen ser ut akkurat nå... jeg har vært hjemme og studert hele dagen (var litt lei da). Innså for litt siden at jeg egentlig har vist lite bilder av hjemmet mitt, og når dere ser hvordan vi bor, så skjønner dere nok hvorfor! Da jeg først oppdaget interiørblogg-verdenen ble jeg litt satt ut av hvor nydelig alle har det hjemme. Sånn er det ikke hos oss. Vi har faktisk mange fine ting, men jeg har aldri helt fått grep om hvordan jeg skal sette dem sammen til en flott helhet. Men, påvirket av at vi endelig fikk vår nye sofa i går (etter en reklamasjonssak som har vart i et par år) - så skal jeg altså vise stuen vår. I all sin rotete prakt. Sofaen vi har byttet ut var helt lik vår nye - bare at den har endret farge fra brun til sort. Noe galt med toppskiktet på læret gjorde at det smeltet ved varme (eks. kroppstemperatur), og vi hang altså fast i den. Vi har derfor brukt skinnfeller oppi den.

På bildene kan dere se det verste tilfellet hvor baksiden av skinnfellen tydelig henger igjen i sofaen. Men det var ikke bare vi som smeltet fast. Vet ikke om det var pga varme fra sola, men oppå toppen av putene/ryggen, festet det seg støv og kattehår, som absolutt ikke lot seg fjerne ved å tørke over med hverken tørr eller våt klut. Det var skikkelig lekkert. NOT! Men nå er den sofaen i søpla. Tiltross for at den ene halvdelen jo var helt fin etter at de trekk den om. Litt vemodig å tenke på, det er en utrolig god sofa tross alt.
Nå har vi altså fått den i sort. Og jeg skal vise både den, og resten av stuen (inkl. varmepumpen som ble innstallert i går) senere i kveld. Følg med...
post signature

onsdag, september 09, 2009

Suck on this!

Ok, jeg medgir at jeg måtte le litt da jeg oppdaget dette. Greit nok, jeg har blitt litt hektet på True blood (tv-serien) i det siste, men stol på at de tar de tar det hakket lengre i USA. Nå kan du kjøpe "True blood" på flaske (laget av blodappelsiner da) - til en latterlig pris. $96 for 24 stk i USA. Jaja, for de som er blod fans dette da (hehe)...
Bilder lånt fra hbo.com

Hva blir det neste? ;P

post signature

søndag, september 06, 2009

Sjakkmatt til terningkast 5!!!


Vi dro tilbake til Lundsvågen Naturskole i dag (tidligere blogget om her). Der var det familiens dag, i regi av Lions. Tok masse bilder av lille Stjernebarnet mitt, men tror jeg skal begrense meg til å dele disse. Syns det var så kult med kjempe sjakk og ludo - og det syntes Stella og!

Til alle som har skrevet hyggelige hilsner ang. Stella: tusen takk for gode ord. Hun hadde et anfall i går kveld, hvor det var rett før vi dro til legevakten, men så ga det seg heldigvis. Og jenta mi fikk sove i strekk fra 24 til 06. Det var en god natt. Håper det letter nå, og at behandlingen fra osteopaten har gjort sitt.


post signature